Seboreik Dermatit (Egzama) Hastalığında Saç Ekimi Yapılır mı?

admin

Seboreik Dermatit (Egzama) Nedir?

Seboreik Dermatit (Egzama)genellikle yağlı egzama olarak adlandırılır. Derinin üzerinde sarımsı bir yağ tabakası ve deri döküntülerinin bulunduğu bir cilt hastalığıdır. Beyaz tenli ve cildi yağlı kişilerde daha sık görülmektedir. Türkiye’de genellikle insanlarda saç derisinde Seboreik Dermatit (Egzama) ya çok sık rastlanmaktadır.

Seboreik Dermatit (Egzama) Hakkında Genel Bilgiler

Seboreik Dermatit (Egzama) her yaşta görülebilir. 1 yaşındaki bebeklerde de 60 yaşındaki insanlarda da çıkma ihtimali vardır.
İnsan vücudunda en çok kafa derisinde gögüs ortasında ve kasıklarda görülmektedir.
Yağlı ciltlerde genellikle çok daha sık görülmektedir.
Çok fazla tekrar eden bir hastalıktır. Tedavisi kolaydır ve ortalama 3 ile 7 günde doğru ilaçlar ile geçer.
İlaç kullanmadan da iyileşebilir fakat süre almaktadır.
Vücudun dirençsiz kalması ve Bağışıklık sisteminin zayıflaması Seboreik Dermatit (Egzama) tetikleyebilir.

Seboreik Dermatit (Egzama) Belirtileri

Seboreik Dermatit (Egzama) bazı insanlarda farkında olmadan bile vücutlarında olabilir. Özellikle saç derisi bölgesinde neredeyse her insanda görülme ihtimali vardır. Fakat bazen çok hafif bir şekilde belirtiler verir bu nedenle fazla önemsenmez. Saç derisi saçlardan görünmediği için kaşıntı olarak düşünülür fazla önemsenmez. Fakat ileri seviye Seboreik Dermatit (Egzama) hastalıklarında deride kızarıklık kaşıntı deri dökülmesi ve yağlı bir doku meydana gelir. Seboreik Dermatit (Egzama) bulunan bölgede kılların dökülmesi nadir raslanan bir olaydır. Dökülme olsa da ilaç kullanımdan sonra saçlar tekrar çıkmaktadır.


Kesinlikle Okumalısın : [jaw_highlight]Güncel Protez Saç Fiyatları ve En İyi Protez Saç Firmaları[/jaw_highlight]


Seboreik Dermatit (Egzama) Hastaları Saç Ekimi Yaptırabilir mi?

Seboreik Dermatit (Egzama) hastaları kaşındı ve derinin fazla nefes almaması nedeniyle saç dökülmesi sorununu sık sık yaşamaktadır. Özellikle genetik dökülmeleri de varsa saç dökülmesi kaçınılmazdır. Fakat saç ekimi tamamen sağlıklı bir deriye ekilmesi gerekiyor.

[jaw_quote author=”” ]Seboreik Dermatit (Egzama) Hastaları Tedavi Edilmeden Kesinlikle Saç Ekimi Yaptırmamaları Gerekmektedir.[/jaw_quote][jaw_clear]


Kesinlikle Okumalısın : [jaw_highlight]Mucize Mavi Su Saç Çıkarıyor mu? Nereden Orjinali Alınır [/jaw_highlight]


Saç ekimi esnasında hafif bir egzama bile olsa tüm kafa derisine yayılma ihtimali vardir. Çünkü saç ekimi işlemi sırasında egzamalı hasta bölge diğer bölgelere taşınabilmektedir. Ayrıca yapılan işlemlerde saç derisinin ekilen kökleri çok iyi beslemesi gerekmektedir. Seboreik Dermatit (Egzama) bulunan saç derisinde yapılan saç ekimleri maalesef başarısız olmaktadır. hatta tüm kafa derisine yayılabilmektedir.

Seboreik Dermatit (Egzama) hastalığı bulunan kişiler öncelikle bir dermatolog tarafından muayene edilmeli. Daha sonrasında ilaç kullanımı 7 ile 15 gün arasında sürmelidir. Tedavi tamamlandığında saç ekimi için tekrar dermatolog uzmanına görüşülmelidir. Bundan sonra saç ekimi yapacak doktorla da görüşüp saç ekimi işlemine başlanabilir. Ayrıca bazı Seboreik Dermatit (Egzama) tedavilerinde kortizon tedavisi kullanılmakta. Bu gidi durumlarda kortizon’un vücuttan atıldıktan sonra saç ekimi yapılmalıdır.


Kesinlikle Okumalısın : [jaw_highlight]Saç Dökülmesinde En Başarılı ve En Etkili İlaçlar[/jaw_highlight]


Yorum yapın