Saçkıran Sarımsak Tedavisi Nasıl Yapılır? En İyi Saç Kıran Tedavisi

admin

Saçkıran Sarımsak Tedavisi, Saçkıran Sarımsak İle Geçermi?, Saçkıran Sarımsak Uygulaması Nasıl Yapılır? Sarımsak Sakalkıranı Geçiriyor mu?

Saçkıran hastalığının altında eğer organik bir neden varsa bu neden sıklıkla dermatofit mantar türleri olmaktadır. Mantar enfeksiyonu saçlı deride ya da sakal bölgesinde kıl dökülmelerine yol açar ve bölgede fiziksel olarak hastaların kötü bir görünüme sahip olmasına neden olurlar. Eğer saçkıran hastalığı mantar enfeksiyonlarından kaynaklanıyorsa bunun için saçkıran sarımsak tedavisi son derece etkilidir. Çünkü sarımsağın yüksek konsantrasyonu saçlı deri ve sakal bölgesinde ortaya çıkan mantar enfeksiyonlarının tedavisinde oldukça yüksek oranlarda yarar sağlar. Ancak burada dikkat etmeniz gereken en önemli nokta sarımsak yağı ya da sarımsak ekstraktı değil sarımsağın direkt kendisini kullanmanızdır. Eczanelerde ya da dijital marketlerde sarımsak özü yağı ya da sarımsak ekstraktı içeren birçok saçkıran hastalığına iyi gelen ürün satılmaktadır. Saçkıran hastalığını sarımsak ile tedavi edebilmek için bu ürünleri değil sadece saf sarımsak kullanmanız gerekiyor.

Saçkıran Tedavisinde Sarımsağı Nasıl Kullanacağız?

Saçkıran tedavisinde oldukça yüz güldürücü sonuçlar ortaya çıkaran sarımsak, ortadan ikiye bölünerek direkt sorunlu bölgeye sürülerek kullanılır. Bir bıçak yardımıyla dikey ya da yatay bir şekilde sarımsağı ikiye bölün. Daha sonra parmağınızla saçkıran hastalığını yaşadığınız bölgeye sarımsağı nazik ve hassas hareketlerle sürün. Elde etmek istediğimiz sonuç bölgesel saç dökülmesi yaşanan yerde hafif bir kızarıklık görülmesidir. Bunun dışında lökoplaki oluşturacak kadar sarımsak masajı asla yapmayın. Yani saçlı denizde kızarıklık haricinde herhangi bir yara durumu oluşturmayın. Bunu düzenli olarak 3-4 gün aralıklarla yaptığınız takdirde yaklaşık 15 gün içerisinde olumlu sonuçlar elde etmeye başlar ve en fazla 4 ay sonra da saçkıran hastalığından tamamen kurtulabilirsiniz. Ancak dikkat etmeniz gereken en önemli nokta; cildinizde herhangi bir tahriş ya da kızarıklığın arttığı durumlarda sarımsak tedavisine bir sürü ara vermenizdir. Sarımsağın keskin etkisinden dolayı uyguladığınız bölgede yara izi kalabilir ve uzun yıllar bu izler geçmeyebilir. Bunun için uygulama dozunuza dikkat etmeniz gerekiyor.

Sarımsak Sürmek Saçkıran Tedavisinde Kesin Çözüm Mü?

Hastalıkların tedavisinde farmakolojik ya da bitkisel ilaç kullanımı hiçbir zaman %100 kesin çözüm sağlamaz. Bunun için saçkıran hastalığının tedavisinde bitkisel ya da farmakolojik ilaçların kesinlikle size fayda sağlayacağını söylememiz imkansız. Ancak ortaya çıkan ürünler ve bitkisel tedavi yöntemleri uzun yıllar uzmanlar tarafından denenmiş ve onaylanmış yöntemlerdir. Bunun için sizlere gönül rahatlığı ile sarımsağın kendisinin saçkıran hastalığının tedavisi için oldukça iyi olacağını söyleyebiliriz. Ancak dikkat edilmesi gereken en önemli nokta sarımsak özü, sarımsak ekstraktı ya da sarımsak yağı gibi ürünler değil, sarımsağın sadece kendisini kullanmanızdır. Yapılan araştırmalara göre sarımsakla saçkıran tedavisinin önüne geçme oranı sadece %50 dir. Yani her 100 kişiden 50 kişide gözle görülür düzeyde saçkıran yaşanan bölgede saç çıkması elde edilebiliyor. Bunun haricinde eğer sarımsaktan bir fayda görmezseniz diğer farmakolojik ya da bitkisel tedavi yöntemlerine geçmeniz gerekiyor. Ancak bir tedaviden diğer bir tedavi yöntemine geçerken saçlı derinin ya da sakal bölgesinin bir süre dinlenmeye ihtiyacı var. Uzun süre ve üst üste uyguladığınız tedaviler cildinizi tahriş edebilir ve geri dönüşü mümkün olmayan kellik durumlar ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Saçkıran hastalığının nedeni sistemik bir otoimmün hastalıksa sarımsak tedavisi elbette faydalı olmayacaktır. Sarımsak sadece fungal enfeksiyonların tedavisi için kullanılır. Sarımsağı uygun ve etkili dozda kullanmanız cildin tahriş olmasını engelleyecek ve saçkıran hastalığından kurtulmanıza yol açacaktır. Mantar enfeksiyonlarının haricinde saçkıran hastalığının tedavisi için mutlaka dermatoloji hekimlerine muayene olmanız gerekiyor.

Yorum yapın