Saçkıran Nasıl Geçer?, Saçkıran İlaç Tedavisi, Saçkıran Bitkisel Kür Tedavisi, En Etkili Saçkıran Tedavisi, En Başarılı Saç Kıran Tedavisi, Saçkıran İçin En İyi Tedavi
Saçkıran hastalığı saçlı deri ve sakal bölgesinde yuvarlak ya da oval şeklinde ortaya çıkan lokalize kıl dökülmeleri olarak adlandırılır. Genellikle alopesi areata hastalığı ile karıştırılan saçkıran tedavisi oldukça basittir. Alopesi areata sıklıkla diffüz saç dökülmesi olarak bilinir. Saçkıran hastalığı için alopesi areata terimi kullanılmaktadır. Ancak bilinmesi gerekir ki; alopesi areata saçkıran hastalığından daha geniş bir tanımlamayı kapsamaktadır. Saçkıran hastalığının en önemli etkeni dermatofit mantar enfeksiyonlarıdır. Mantar enfeksiyonlarının tedavisi ise uzman dermatoloji doktorları tarafından reçete edilen antifungal ajanlardır. Antifungal ajanlar saçlı deri ve sakal bölgesinde meydana gelen mantar enfeksiyonlarının tedavisinde yüz güldürücü sonuçlar ortaya çıkarmaktadır. Bunun yanında her yaşta insanda görülebilen saçkıran hastalığının tedavisinde yıllardır birçok yöntem denenmektedir. Bitkisel tedavi ya da farmakolojik ilaç kullanımı milyonlarca insan tarafından dünya üzerinde araştırılmaktadır.
Saçkıran Hastalığı Farmakolojik İlaçlarla Tedavi Edilebilir Mi?
Saçkıran hastalığının teşhisi konulduysa ve tedavi aşamasına geçildi ise dermatoloji doktorunuz size uygun farmakolojik ilacı reçete edecektir. İlacı kullanmaya başladığınız andan itibaren etkisini bir hafta gibi kısa bir süre içerisinde görmeye başlarsınız. Saçlı deri ya da sakal bölgesinde ortaya çıkan mantar enfeksiyonları genellikle antifungal ajanlar ile kısa sürede regrese olabilmektedir. Bunun yanında eğer saçkıran hastalığına otoimmün hastalıklar sebep olduysa bu durumda uzman hekim size immünsüpresif tedavi sağlayan kortizon iğnelerini tavsiye etmektedir. Kortizon iğneleri vücutta genel immunsupresyon sağladığı için birtakım dezavantajları içinde barındırır. Kortizon iğnelerini kullanmaya başladığınız andan itibaren vücudunuzdaki immün sisteminiz baskılandığı için basit gribal enfeksiyonlarda bile vücudunuz anormal yanıt verebilir. Ancak yine de uzman dermatoloji hekimleri faydasını daha çok gördükleri için steroid tedavisini hastalarına uygulamaktadır.
Saçkıran hastalığının tedavisinde steroid haricinde nidasit, pityana, mavi su ve minoksidil gibi bitkisel yöntemlerle elde edilen ajanlar da kullanılmaktadır. Bu ilaçların kullanımı kısa süre içerisinde olumlu sonuçlar verdiği için bir çok hasta tarafından tercih edilmektedir. Belirtilen doz ve sürede kullanıldığı takdirde gerçekten yüz güldürücü sonuçlar ortaya çıkmaktadır.
Saçkıran Hastalığının Tedavisinde Bitkisel Kürler Etkili Midir?
Her yaştan insana etkisi altına alan saçkıran hastalığının tedavisinde İbrahim Saraçoğlu ve Ahmet Maranki’nin kamuoyu ile paylaştığı bitkisel kürler oldukça etkilidir. Hidrojen peroksitin yüzde üçlük konsantrasyonu steril kulak pamuğu ile saçkıranın görüldüğü bölge uygulandığı takdirde 1 hafta gibi kısa bir süre içerisinde hastalığın gerilediğini gözlemleyebilirsiniz. Bunun haricinde sarımsak yağı ve susam yağı da uygun dozlarda bir araya getirilip karıştırıldığında ve belirli bir süre kullanıldığında saçkıran hastalığının olduğu bölgelerde kıl foliküllerinin yeniden canlandığı uzun araştırmalar sonucunda ortaya çıkarılmıştır. Ancak yine de bitkisel tedavi yöntemlerinin etkisinin yanında saçkıran hastalığı teşhisini aldığınız andan itibaren uzman dermatolog hekimlerinden yardım almanızda fayda vardır. Doktorunuz size iyi gelebilecek en uygun tedavi yöntemini seçecek ve hastalıktan kurtulmanıza yardım edecektir.