Saç Kıran İğnesi nedir? Saç Kıran İğnesi İçeriği Nedir? , Saç Kıran İğnesi Kesin tedavi Yöntemi midir? Saç Kıran İğnesi Yaptıranların Yorumları , Saç Kıran İğnesi Zararı Var mı? Sakal Kıran İğnesi Ne Kadar Başarılı? Saç Kıran İğnesi Saç Kıranı Geçirir mi?
Dermatofit mantarların saçlı deride ya da sakal bölgesinde yol açtığı enfeksiyon tablosuna saçkıran hastalığı denir. Saçkıran hastalığına sebep olan mantarlar tedavi edilmediği sürece zamanla kronik hale gelerek saçlı derinin ya da sakal bölgesinde bulunan kılların dökülmesine ve burada kalıcı kellik yaşanmasına sebep olabilir. Bu nedenle etkili ve kalıcı bir tedavi yöntemi ile hastalığın üstesinden gelmek gerekiyor. Bunun için farmakolojik tedavi yöntemlerinin yanı sıra bitkisel tedavi yöntemlerini de tercih edebilirsiniz. Uzman bir dermatoloji hekimine saçkıran hastalığı için muayene olmak istediğinizde hekim hastalığın tanısını koyduktan sonra tedavi aşamasına geçecektir. Dermatoloji uzmanlarının hastalarına sıklıkla tedavi için verdiği kortizon iğneleri saçkıran hastalığının tedavisinde mucizevi çözümler sunuyor. Kortizon zaten hormon içeriğinde bir ilaçtır. Kortizol hormonu vücutta doğal olarak böbrek üstü bezinin korteksinden salınır. Kortekste yer alan fasikülata tabakasında kortizol hormonu sirkadiyen ritme göre günün belli saatlerinde kontrollü bir şekilde tüm vücuda yayılır. Stres hormonu olarak adlandırılan kortizol genellikle sabah saatlerinde vücutta en yüksek konsantrasyonda bulunur. Tıp hastalıklarında hekimlerin kortizol yazmalarının nedeni vücutta bir enfeksiyon olduğunda immün sistemi baskılamak istemeleridir. Çünkü enfeksiyon durumunda immün sistem harekete geçecek ve vücutta ateş gibi doğal yanıtlar ortaya çıkaracaktır. İşte steroit ilaçlardan kortizon, enfeksiyon hastalıklarının sistemik etkilerini yok etmek için kullanılır. Yani bir nevi immünsüpresif görevi vardır.
Saçkıran hastalığında sıklıkla uzman hekimler tarafından reçete edilen kortizon iğneleri immünsüpresyon sağlamak amacıyla kullanılmaktadır. Dermatofit olarak adlandırılan mantarların yol açtığı saçkıran hastalığında beraberinde neden olan ateş ve diğer enfeksiyon bulgularının yok edilmesi amaçlanır. Mantarın yol açtığı bölgesel kellik gibi durumların önüne geçilir.
Saçkıran İğnesi İçeriği Nedir?
Günümüzde saçkıran hastalığından muzdarip olanlar genellikle dermatoloji polikliniklerine başvururlar. Dermatoloji polikliniklerinde görev yapan uzman doktorlar hastalarına saçkıran hastalığının tedavisi için saçkıran iğnesi önermektedir. Saçkıran iğnesinin içeriğinde ise kortizon içeren ilaçlar yer alır. Kortizon steroid türevi etki göstererek tüm vücutta immunsupresyon gerçekleştirir ve bağışıklık sistemini baskılayan saçkıran hastalığının önüne geçmeye çalışır. Stres gibi faktörler bu hastalığı daha çok arttırıyor. Günlük hayatta stresi azaltan çalışmalar yapmak, gerekiyorsa psikoterapi tedavisi almak da saçkıran hastalığının önüne geçmede en önemli tedavi yöntemi olarak kullanılabilir.
Uzman hekimler tarafından saçlı deri ya da sakal bölgesinde yaşanan lokalize kıl dökülmeleri için saçkıran kortizon iğnesi küçük enjeksiyonlar halinde uygulanıyor. Genellikle uzun etkili kortizonlar kullanıldığı için bir enjeksiyon yaklaşık 15 gün boyunca etki göstermektedir. Kısa etkili kortizon iğneleri ise yaklaşık 6-12 saat süreyle etkinlik sağlar. Eğer sık sık saçlı derinize ve sakal bölgenize enjeksiyon almak istemiyorsanız uzun etkili depo kortizon iğnelerini tercih edebilirsiniz. Toplamda 1 ampul olarak kullanılabilen uzun etkili depo kortizon iğnelerini kesinlikle evde kendiniz denemeyin. Mutlaka uzman hekim kontrolünde steril şartlarda enjeksiyon uygulamanızı yaptırın.
Saçkıran İğnesinin Tedavide Başarı Oranı Nedir?
Saçkıran hastalığına genellikle dermatofit mantarlar, stres ve genetik faktörler gibi birçok etken neden olabiliyor. Bölgesel olarak yaşanan kıl dökülmeleri tedavi edilmeden kalırsa kronik bir tabloya yol açar ve bölgede kalıcı kelliğe neden olabilir. Bunun için etkili ve kalıcı tedavi edilmesi şarttır. Uzman dermatoloji hekimleri tarafından saçkıran hastalarına uygulanan saçkıran iğneleri içeriğinde kortizon adı verilen steroid hormon türevi yer alır. Kortizon vücudun genelinde immün sistemi baskılar ve enfeksiyonun sistemik etkilerini ortadan kaldırmaya çalışır. Saçkıran hastalığı da özellikle saçlı deriyi ve sakalı tutarak tüm vücudu etkilediği için uzman hekimler tarafından uygulanan kortizon iğneleri tedavide oldukça başarılıdır.
Tıp hastalıkların tedavisi için hekimlerin sıklıkla başvurduğu hormonal ilaçlardan olan kortizon sistemik etkilerinden dolayı mucizevi ilaç olarak adlandırılır. Çünkü vücudun herhangi bir yerinde yaşanan enfeksiyondan ve bunun sistemik etkilerinden kurtulmak için immunsupresif etki yapan kortizon ilaçlarına ihtiyaç vardır. Saçkıran hastalığından da uzun etkili ya da kısa etkili kortizon iğneleri kullanılarak kısa sürede kurtulmak mümkün. Dermatofit mantarların saçlı deride ve sakallı bölgede yol açtığı kıl dökülmeleri tablosunu engelleyebilmek için hastalar sıklıkla uzun etkili kortizon iğnelerinin tercih eder. Çünkü uzun etkili kortizon iğneleri yaklaşık 15 gün boyunca faydalıdır ve sık sık enjeksiyon gerektirmez. Steril şartlarda uzman hekimler tarafından uygulanan kortizon iğnesi enjeksiyonu düzenli ve kontrolü yapıldığı takdirde saçkıran hastalığına kesin çözüm olabilmektedir. Buradaki amaç hastalığa yol açan etkeni ve onun oluşturduğu sistemik tabloyu ortadan kaldırmaktır.
Saçkıran hastalığının tedavisinde farmakolojik yöntem yanında bitkisel tedaviyi de tercih edebilirsiniz. Zaten farmakolojik olarak kullanılan saçkıran kortizon iğneleri de bitkilerden elde ediliyor. Hastalığın önüne geçmek için kortizon iğnelerinin yanı sıra kortizon içeren losyon ve kremleri de deneyebilirsiniz. Yüzde yüze yakın fayda sağlayabileceğiniz bu ilaçlar uzman hekimler tarafından reçete edilir ve mutlaka düzenli kontrol altında yapılarak uygulanmalıdır.