Nizoral Şampuan Saç Çıkarır mı? Nasıl Kullanılır? Kullanıcı Yorumları ve Yan Etkileri

admin

 Nizoral Şampuan Saç Çıkarır mı? Nizoral Şampuan Nereden Temin Edilir? , Nizoral Şampuan Fiyatı Nedir, Nizoral Şampuan Nasıl Kullanılır, Nizoral Şampuan Yorumları, Nizoral Şampuan Kullananların Yorumları, Nizoral Şampuan Yan Etkileri, Nizoral Şampuan İçeriği, Nizoral Şampuan Nereden Alınır Nereden Temin Edilir

Nizoral Medikal Şampuan Nedir?

Nizoral medikal şampuan, cilt üzerinde bulunan mantarların, büyümelerini ve bunun yanı sıra çoğalmalarını önlemek amacıyla kullanılan bir ilaç türü olmaktadır. Ketokonazol etken maddesini içermektedir.

Nizoral Medikal Şampuan Ne İşe Yarar?

Çoğunlukla vücudun boyun, göğüs, kolların üst kısımları ve de sırtta görülmekte olan bu lekeler, açık tenli insanlarda beyaz veya pembeye yakın bir renkte görülürken, daha esmer tenli kişilerde bronz ya da kahverengiye yakın bir renkte görülmektedir. Tenin rengine göre farklı tonlarda karşılaşılan bu mantar lekelerinin dışında aynı zamanda hafif pullanma şeklinde de bariz bir şekilde kendini belli eden enfeksiyonlar da olabilmektedir.

Saç bölgesinde veya kıl bulunan bölgelerde de görülmekte olan mantar enfeksiyonu, vücudun yağ oranı fazla olan deri bölgelerinde de farklı şekillerde görülebilmektedir. Bu alanlarda özellikle kaşıntılı bir cilt döküntüsü halinde olan lekeler, saçlı bölgelerde de saçkıran adı verilen bir deri hastalığına ortam hazırlamaktadır. Bu tip saçlı deri hastalıklarının iyileşmesi için kullanılan tedavi yöntemlerinde kullanımı tercih edilen Nizoral şampuan, aynı zamanda mantar enfeksiyonlarına bağlı olarak gelişen deri hastalıkları arasında da adından sıkça söz ettiren kepeklenme ya da deride bulunan iri kabuklanmaların oluşmaması amacıyla da kullanıma sunulmaktadır.

Nizoral Medikal Şampuan Kullanmadan Önce Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

İlaç içerisinde bulunan etken maddelerin incelenmesi ve herhangi bir alerji durumunda Nizoral Medikal şampuanının kullanılmamasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Vücudunuzda mantar adı verilen deri hastalıkları bulunmadığı takdirde, ilacı kullanmanız gerektiren bir durum olmamasından kaynaklı, mantar olduğuna emin olduğunuz durumlarda kullanılması tavsiye edilmektedir. Çünkü bu ilaç, cilt üzerinde oluşan özellikle de enfeksiyon içeren mantarların daha fazla büyümemeleri ve vücuttaki sayılarının artmaması amacıyla tercih edilmektedir.

İçerisinde bulundurduğu etkenlerden dolayı, kullanımı sırasında gözünüze yakın bir mesafeden ya da doğrudan göz ile temasından mutlaka kaçınmanız gerekmektedir. Eğer ki yanlışlıkla teması olursa gözünüzü mutlaka bol su ile yıkamanız gerekmektedir.

Nizoral Medikal Şampuan, tedavi amaçlı kullanılan bir ilaç türüdür. Bu sebeple tedavinizin sürecinde cildinizde tahrişe sebep olabilecek sert sabun ya da benzeri ürünlerin kullanılmamasına özen gösterilmelidir. Aynı zamanda tedavi süreci boyunca içeriğini bilmediğiniz sert saç temizleyicileri, şampuanlar, saç renklendiriciler, tüy dökücüler ve de alkol içeren ürünlerin kullanılmaması gerekmektedir. İlacın kullanımının ardından cildinizin üzerinde oluşan kızarıklık, ağrı, sızıntı ya da şiddetli seviyede bir yanma olduğu durumlarda da ilacı kullanmaya devam etmemeli ve en kısa zamanda ilgili doktorunuza danışmanız tavsiye edilmektedir.

Özel dönemler içerisinde yer alan ve ilaçların etken maddelerine hassasiyet içeren gebelik ve emzirme dönemlerinde kullanılması gerektiğinde de doktora danışmadan Nizoral Medikal şampuanın kullanımından kaçınmak gerekmektedir. Ürünü mutlaka doktorunuzun tavsiyesine ve talimatına uygun bir şekilde kullanmanız gerektiği de unutulmamalıdır.

Nizoral Medikal Şampuan Kullanımında Oluşabilecek Yan Etkiler Nelerdir?

Doktorunuzun tespit etmiş olduğu mantar adı verilen deri hastalığınızın tedavisi için kullanacağınız ilacın sıklıkla karşılaşılan bir yan etkisi olmamasına karşın, karın ağrısı, nefes almada zorlanma, kurdeşen, dudaklarda, yüzde ya da boğazda oluşan şişlik gibi durumlar yaşanabilmektedir. Nadir görülen durumlarda ilacın kullanımını bırakmanız ve acil bir şekilde doktorunuza söz konusu yan etkiler ile ilgili başvurmanız gerekmektedir.

Nizoral Medikal Şampuan İçeriğinde Neler Vardır?

Nizoral Medikal Şampuan, her gramında 20 miligram ketokonazol etkin maddesi içermektedir. Bunun yanı sıra yardımcı maddeler içerisinde sodyum lauril eter sülfat, disodyummonolauril eter sülfosuksinat, Hindistan cevizi yağı içeren asit dietanolamid, laurdimonyum, hidrolize edilmiş hayvan kolajeni, makrogol 120 metil glukozdioleat, parfüm buket, imidüre, konsantre hidroklorik asit, sodyum hidroksit, eritrosin sodyum, sodyum klorür ve saf su içermektedir.

Nizoral Medikal Şampuanın Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

Kişide görülen mantar ve deri hastalıkları üzerine doktoru tarafından verilmiş ilacın, yine doktorun tavsiyelerine göre kullanılması gerekmektedir. Kullanılmadan önce iyice çalkalanması gereken ilacı, deri hastalığınızın bulunduğu bölge ya da bölgelerin, ilacın kullanımından önce su ile ıslatılması ve ardından da şampuanın bu bölgelerde kullanılması gerekmektedir. Parmak uçları ile yavaş hareketlerle, adeta masaj yapar gibi uyguladığınız ürünün iyice köpürdüğünden de emin olunması gerekecektir. Köpüklü bir şekilde hastalıklı deriye temasının sağlanması amacı ile 3 ila 5 dakika arasında bekletilmeli ve sonrasında da bolca su kullanılarak ilacın olduğu bölgenin durulanması sağlanmalıdır. İlaç, kepeklenme ya da deride oluşmakta olan iri kabuklanmaların tekrar etmemesi amacıyla kullanılıyor ise 1-2 hafta içerisinde yalnızca bir defa olarak kullanılmalıdır. Kullanılma sebepleri arasında yer alan diğer hastalıklar için doz yanılgısı yaşamamak adına doktorun talimatının uygulanması da tavsiye edilmektedir.

Nizoral Medikal Şampuanı Kullananların Yorumları

Nizoral Medikal Şampuan, cilt mantarı ya da kepek sorunu yaşayan kişilerin memnun kalmış olduğu bir ilaç olarak ismini duyurmayı başarmıştır. Ciddi bir göz yakma durumuna sebebiyet verdiği için, özellikle bu anlamda kullanırken gözle temasına dikkat etmek gerektiği de kullanıcılar tarafından altı çizilerek belirtilmiştir. 60 mililitrelik boyutlarda satılan şampuanın en düşük fiyatı 15 Türk Lirası iken en yüksek fiyatı 22 Türk Lirası olarak bilinmektedir.

Yorum yapın