Saçkıran hastalığı genellikle saçlı deriyi ve sakalı tutarak bu bölgelerde oval ya da yuvarlak kıl dökülmelerine neden olmaktadır. Sıklıkla 1 lira büyüklüğünde lezyonlara yol açan saçkıran fiziksel olarak insanları sosyal hayatlarında olumsuz etkilemektedir. Kadınlar da fiziksel görünümlerine son derece önem verdiği için saçkıran hastalığı ile karşı karşıya kaldıkları zaman hemen kendilerine uygun tedavi yöntemleri arayışı içerisine girmektedir. Öncelikli olarak saçkıran hastalığı tedavisinde altta yatan etkeni bulmak çok önemlidir. Eğer dermatofit cinsi mantarlar saçkırana neden olduysa bunun tedavisi oldukça basittir. Uzman dermatoloji hekimleri size uygun olan antifungal ilacı reçete ederek kısa bir süre içerisinde hastalıkla başa çıkmanıza yardımcı olmaktadır. Bunun haricinde eğer otoimmun bir hastalıkla mücadele sonucunda saçkıran hastalığı ile karşılaştıysanız bunun tedavisi biraz komplekstir. Otoimmün hastalıklar genelde vücudun kendi kendine saldırması olarak tanımlandığı için bu hastalıkları kontrol altına almak oldukça zordur. Bazı insanlar otoimmün hastalıkları ile ölene kadar mücadele etmek zorunda kalabilir ve etkin bir tedavi yöntemi hiçbir zaman sağlanamayabilir. Bunun için öncelikli olarak herhangi bir farmakolojik ya da bitkisel tedavi yöntemine başlamadan önce uzman bir dermatoloji hekimine hastalığınızın altında yatan etkeni anlamanız için muayene olmanız şarttır.
Saçkıran Hastalığında Bitkisel Tedavi Yöntemleri
Saçkıran hastalığına yakalandığınız zaman bunun teşhisini kolay bir şekilde kendiniz bile anlayabilirsiniz. Çünkü ortaya çıkan semptomlar oldukça spesifiktir ve herkes tarafından rahatlıkla görülebilir. Saçlı deride ve sakal bölgesinde yuvarlak ya da oval şeklinde görülen lokalize kıl dökülmeleri saçkıran hastalığının teşhisini kolaylıkla akla getirmektedir. Hastalığın teşhisini koyduktan sonra sıra tedavi aşamasında. Tedavi için internette araştırma sonucunda kısa sürede bitkisel yöntemlere ulaşmanız mümkündür. Bunun için İbrahim Saraçoğlu ve Ahmet Maranki oldukça etkili tedavi yöntemleri kamuoyuna sunmaktadır. Sarımsak yağı ve susam yağı ile hazırlayacağınız karışımlar özellikle bayanların yaşadığı saçkıran hastalığının dermokozmetik olumsuz görüntüsünü kısa süre içerisinde ortadan kaldırmaktadır. Bunun yanında İbrahim Saraçoğlu eczanelerde satılan yüzde üçlük konsantrasyonlarda bulunan hidrojen peroksiti de sıklıkla önermektedir. Ancak bunu kullanırken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta; hidrojen peroksitin saç derisi haricinde göz ya da göz çevresine temasından kaçınmanız olacaktır. Diğer bitkisel tedavi yöntemlerinden olan susam yağı ve sarımsak yağı da oldukça etkilidir. Bunları da belirtilen dozlarda birbirine karıştırıp haftada her gün 2 defa uygulamak üzere kullandığınızda olumlu sonuçlarla karşılaşmanız kaçınılmazdır.
Kadınlarda Saçkıran Hastalığının Tedavisinde Farmakolojik İlaçlar
Toplumun her kesiminde görülebilen saçkıran hastalığı kadınlarda dermokozmetik olarak olumsuz etkilerinden dolayı hızlı bir şekilde tedavi edilme ihtiyacı hissedilmektedir. Kadınlar bitkisel çözümlerin yanı sıra dermatoloji uzmanlarının reçete ettiği farmakolojik ilaçları da kullanmak isteyebilir. Bu durumda karşımıza çıkan en etkili ajan kortizon iğneleri olarak biliniyor. Kortizon böbrek üstü bezinin korteks kısmından salgılanan kortizol hormonunun bir türevidir. Stres hormonu olarak adlandırılan kortizol günün erken saatlerinde vücutta yüksek konsantrasyonlara ulaşır ve karşılaştığınız herhangi bir yüksek stres durumlarında sizin vücudunuzu koruma amaçlı olarak etkisi altına alır. Kortizon iğnelerinin en önemli dezavantajı kısa süreli immünsüpresyon sağladığı için viral ve bakteriyel enfeksiyonlara açık olmanızdır. Etki mekanizması ise saçkıran hastalığının ortaya çıkardığı sistemik semptomlardan kısa süre içerisinde kurtulmaktır. Kortizon iğnelerinden başka nidasit, pityana ya da minoksidil gibi saçkıran tedavisinde kullanılan losyonlar oldukça yüz güldürücü sonuçlar ortaya çıkarmaktadır. Eczanelerden ya da dijital marketlerden kolaylıkla elde edebileceğiniz bu ilaçlar tavsiye edilen dozlarda kullanıldığı takdirde saçkıran hastalığının tedavisinde kısa sürede etkin sonuçlar almanızı sağlamaktadır.