Kandaki glikoz oranının yükselmesiyle birlikte, idrarda şeker açığa çıkmaktadır. Bu durumda olan hastalarda, aşırı yemek yeme, su içme ve küçük tuvalete çıkma isteği görülmektedir. Ayrıca aniden sinirlenme durumu da yine şeker hastalarında sıklıkla görülmektedir. Bu durumda olan hastalarla ilgili merak edilen bir konu ise; saç ekimi yaptırılıp yaptırılmayacağı dır. Şeker hastası olan ve saçlarında dökülme ya da kellik problemi yaşayanlar; saç ekimi yaptırmalarında bir sakınca olup olmadığını merak etmektedirler. Biz de bu konuya açıklık getirmek maksadıyla, böyle bir yazı hazırlamaya karar verdik ve saç ektirmek isteyen şeker hastalarını bilgilendirmeye çalıştık.
Kesinlikle Okumalısın : [jaw_highlight]Saç Dökülmesini Durduran En Başarılı ve En Etkili İlaçlar[/jaw_highlight]
Kişinin yaşama biçimini bütünüyle değiştiren bir rahatsız olarak dikkat çeken şeker hastalığı; dikkat edilmesi gereken bir hastalıktır. Bu hastalıkla yaşayanların, dikkat etmesi gereken birçok nokta vardır. Özellikle şeker hastalığının kontrol altına alınması; kişinin yaşam standardını yükseltmesi adına önemli bir detaydır. Yediklerine içtiklerine dikkat etmesi gereken şeker hastalarının, sıkıntı, stres, üzüntü, öfkelenme gibi eylemlerden uzak durmaları gerekmektedir.
Şeker Hastalarında Saç Ekimi
Şeker hastalığı bulunanlar, saç ekimi yaptırabilirler, fakat öncesinde uzman doktor tarafından değerlendirilmesi gerekmektedir. Her kişide şeker hastalığı aynı oranda olmayabiliyor, bu yüzden doktorunuza başvurmanız ve onun izin vermesi halinde saç ekimi yaptırmanız lazım. Kişiye has birtakım özellikler gösteren şeker hastalığında, hastalığın derecesinin tespit edilmesi büyük öneme sahiptir. Genel olarak saç ekimi yaptırmalarında bir sakınca olmayan şeker hastalarının dikkat etmeleri gereken çok mühim noktalar vardır.
Kesinlikle Okumalısın : [jaw_highlight]Türkiye’nin En Başarılı Saç Ekim Merkezleri ve Fiyatları[/jaw_highlight]
Şeker Hastalarının Saç Ekiminde Dikkat Etmesi Gerekenler
- İlk olarak saç ekimi yaptırmak isteyen şeker hastası bir birey; bunu mutlaka doktoruyla paylaşmalıdır. Şeker hastalığına sahip biri, saç ektirme işleminden önce uzman bir doktora başvurmalıdır. Şeker hastalığını takip eden doktor ile irtibata geçilerek, ondan fikri alınması şarttır. Bu şekilde sizin saç ekimi yaptırmak için uygun olup olmadığınızın kararı verilecektir. Ayrıca saç ekiminde gereken önemler de, şeker hastalığını takip eden doktorun tavsiyeleri ile daha kolay alınacaktır. Saç ekim doktorunun da mutlaka konuyla ilgili bilgilendirilmesi lazımdır.
- İstenilecek olan tetkikler, tam anlamıyla yaptırılmalıdır. Şeker hastaları, saç ekim operasyonundan önce, doktorların istediği tüm tahlil ve tetkikleri eksiksiz bir şekilde yaptırarak, önceden önlemlerin alınması gerektiğini unutmamalıdır. Operasyon sırasında şeker hastalığından kaynaklı meydana gelebilecek olan sorunların bu şekilde kontrol altına alınması mümkün olacaktır.
- Saç ekiminden önce mutlaka diyet yapılmalı ve bu konuya önem verilmelidir. Sağlıklı beslenme ve diyet, şeker hastalığının her safhasında dikkat edilmesi gereken konulardır. Zaman zaman diyette aksamalar olsa da; saç ekiminden önce şeker hastalığını takip eden doktorun verdiği diyete harfiyen uymak gerekmektedir. Bu sayede tıbbi bir müdahale gerektiren saç ekiminden önce, şeker hastalığı kontrol altına alınmış olacaktır.
- Eğer gerekli bir durum var ise; saç ekimi yapacak olan doktor ile, kişinin şeker hastalığıyla ilgilenen doktorun, koordinasyon içerisinde olması gerekmektedir. Dengesiz bir şeker hastalığına sahip olan birey, asabi şeker ya da gizli şeker adı verilen kategoride yer alacağından, her iki doktorun birbiri ile irtibat içerisinde olması büyük öneme sahiptir.
- Şeker hastalığı için kullanmakta olduğunuz ilaçların reçetesini saç ekim doktoruna bildirmeyi unutmamalısınız.
Kesinlikle Okumalısın : [jaw_highlight]Saç Dökülmesini Durduran En Başarılı ve En Etkili İlaçlar[/jaw_highlight]
Şeker Hastalığının Saç Ekimine Etkisi Nedir?
Kanın yapısını etkileyen şeker hastalığının en önemli belirtileri arasında; yaraların iyileşme süreçlerinin kısalmasıdır. Saç ekimi operasyonlarında çok fazla yara ya da kesik olmasa bile, milimetrik olarak açılan kanalların iyileşmesi sürecinin yavaşlaması adına, antibiyotik takviyesi, koruyucu ve özenli yara bakım programı uygulanması gerekebiliyor.
Şeker seviyeleri kontrol altında tutulduktan sonra; saç ekim operasyonu yapılabilmektedir. Kanın pıhtılaşma hızının büyük bir önem arz ettiği saç ekim müdahalelerinde; saç ekimine başlanmadan önce, kan sulandırmaya yarayan aspirin, coumadin, IV heparin gibi ilaçların kullanılması tavsiye edilmemektedir. Şeker hastalarının bazıları için bu ilaçları kullanma zorunluluğu vardır. Bu durumlarda saç ekim operasyonu önerilmemektedir. Nedeni ise; kan sulandırıcı ilaçları sürekli kullanmaları gereken şeker hastalarının, bu ilaçları kesmeleri, hayati risk taşıyabilmektedir.
Özetle saç ekimi yaptırmadan önce, şeker hastalığını takip eden doktorla, saç ekim operasyonunu gerçekleştirecek olan doktorun irtibatta olması, eğer risk var ise; hastaların bu operasyondan uzak durmaları gerekmektedir. Saç ekimi için uygun görülen şeker hastaları içinse; saç ekiminden önce gereken önlemlerin alınması ve saç ekiminden sonra da dikkat edilmesi gerekenlere uyulması lazımdır.
Kesinlikle Okumalısın : [jaw_highlight]Mucize Mavi Su Saç Çıkarıyor mu? Nereden Orjinali Alınır [/jaw_highlight]