Kepeğe Ne İyi Gelir? En İyi Kepek Şampuanları ve Kürleri

admin

Kepek Nasıl Geçer?, Kepekten Kurtulmak İçin Doğal Kürler, En İyi Kepek ŞampuanıKepek probleminden muzdarip olmayan neredeyse hiç kimse yoktur. Kepek problemi için birçok çözüm yolu bulunmaktadır. Klasik olarak etkili kepek şampuanları alınarak bu soruna çözüm bulunabilir. Ancak, bazı kişilerin kepek problemi, şampuan kullanılsa dahi geçmez. Bu noktada, kepek problemi yaşayanların doğal yöntemler arayışı içerisine girdiğinden bahsedilebilir. Bu bağlamda, günümüzde yalnızca evde yapılabilecek basit karışımlarla ve formüllerle kepeğe karşı etkili kürler yaratmak mümkün olmaktadır.

Kepek Nasıl Geçer?

Her şeyden önce kepeğin bir cilt rahatsızlığı olduğunu belirtmek gerekir. Bazı kişilerde kepek sorunu dönemsel veya mevsimsel olarak yaşanırken bazı insanlarda ise kepek sorunu yılın her döneminde etkisini göstermektedir. Kepek; kişinin başındaki ölü derilerin dökülmesinden kaynaklanmaktadır. Kepeğin kişinin saçlarının arasında görülmeye başlanmasından sonra ortaya rahatsız edici görüntüler çıkmaktadır. Kepek oluşumunun bir saçın temiz veya kirli olmasıyla hiçbir alakası yoktur. Kepek, yalnızca kendisi kirli bir görüntüye sahip olmaktadır. Kepekli saçlara sahip insanların birçok sorunu bulunmaktadır. Kepekli saçlarda dökülme, kaşınma, deride kızarıklık ve saçların seyrelmesi ve incelmesi gibi sorunlar baş göstermektedir. Bu sorunlar oldukça ciddi olmakla beraber tedavisi için piyasada aktif olarak satılan şampuanların yetersiz kaldığından bahsedilebilir. Bu sorunla karşı karşıya kalan insanların vakit kaybetmeden bir dermatologa gitmesi gerekir. Ancak, bunun yanı sıra yapılabilecek birtakım eylemler bulunmaktadır. Ayrıca, bazı kişiler kimyasal kullanmak yerine evde yapılacak doğal yöntemlerle kepek sorunuyla mücadele etmek isterler.


Kesinlikle Okumalısın : [jaw_highlight]En İyi Protez Saç Yapan Firmalar ve Fiyatları Listesi[/jaw_highlight]


Kepekten Kurtulmak İçin Doğal Kürler

Kepekten kurtulmak için uygulanabilecek doğal yöntemler arasında sirke gelmektedir. Banyo yapmaya karar veren bir kişi, saçlarının şampuanlanmasına başlamadan önce iki kaşık sirkeyi, istenildiği takdirde spreyli bir şişe yardımıyla saçlarına sürebilirler. Sirkenin bir diğer kullanım alanı ise saçların şampuanlanmasının ardından iki bardak soğuk suya bir fincan elma sirkesinin eklenmesi ve bu suyla saçların durulanmasıdır. Kepekten kurtulmak için uygulanabilecek bir diğer yöntem ise aspirin kullanmak olarak bilinmektedir. Saçların gürlüğüne göre değişebilecek miktarda iki veya üç aspirinin ezilip toz haline getirilmesi gerekir. Ezilen aspirinin ivedilikle kullanılan şampuana eklenmesi tavsiye edilmektedir. Saçların bu şampuanla şampuanlanmasının ardından üç dört dakika bekletilmesi ve durulanması istenmektedir. Kepekten kurtulmak için uygulanabilecek bir diğer yöntem ise tuzun kullanılmasıdır. Tuzun var olan kepeği dökücü etkisi bulunmaktadır. Saçların yıkanmasından evvel bir miktar sofra tuzunun saçlara dökülmesi ve ardından saçlara masaj yapılması sayesinde saçlardaki kepeklerin dökülmesi mümkün olacaktır. Ağız gargarası; kepeklerin dökülmesi için etkili bir yöntem olarak bilinmektedir. Yıkanılan saçların ağız gargarasıyla bir kere durulanması ve ardından duru suyla tekrar durulanması sayesinde etkili bir kepek tedavisi ortaya çıkabilir. Kepekten kurtulmak için uygulanabilecek doğal kürler arasında karbonat veya kabartma tozu bulunabilir. Bu yöntem için ilk olarak saçların ıslatılması, bir avuç kabartma tozunun saç derisine dökülmesi ve ardından iyice ovalanması gereklidir. Ovalama işleminin tamamlanmasının ardından saçlar durulanmalıdır. Bu işlemin saçların yıkanmasından önce olacak şekilde haftada üç kere yapılması tavsiye edilmektedir. Ancak, bu yöntem esnasında saçların şampuanla yıkanmaması şarttır. Buna ek olarak, bu işlemin yaratabileceği olumsuz etkilere karşı doktordan onay alınması gerekir.


Kesinlikle Okumalısın : [jaw_highlight]Türkiye’nin En İyi Saç Ekimi Yapan Doktorları[/jaw_highlight]


En İyi Kepek Şampuanları Nelerdir?

Kepekle mücadele etmek için doğal kür hazırlayacak kadar vakti olmayanlar veya şampuanın kalitesinden şaşmak istemeyenler en iyi kepek şampuanları nelerdir sorusunun cevabını merak etmektedirler. Kepek karşıtı bakım konusunda birçok şampuan sıklıkla tercih edilmektedir. Bu şampuanların başında Vichy Dercos kepek karşıtı şampuan gelmektedir.


Bu şampuan, ilk kullanımdan itibaren kepek etkisini büyük ölçüde azaltmaktadır. İçerisinde mikrobiyom dengesinin korunmasına yardımcı olan selenyum disülfür teknolojisi bulunmaktadır. Bu şampuanın yalnızca altı hafta kullanılması sayesinde saçtaki kepek oranının hatrı sayılı miktarda düşeceği öngörülmektedir.

Ducray Kleal Ds İnatçı kepeğe karşı şampuan; içeriğinde bulunan yatıştırıcı etken maddelerden dolayı kepek tedavisinde olumlu sonuçlar vermektedir. Hem normal hem de yağlı saçlar tarafından kullanılabilecek olan bu şampuan; yarattığı sinerjik etki sayesinde saçtaki pullanmalara karşı etkili çözümler getirmektedir.


Kesinlikle Okumalısın : [jaw_highlight]Saç Dökülmesini Durduran En Başarılı ve En Etkili İlaçlar[/jaw_highlight]



Bilindik markaların dışında kepeğe karşı tedavide kullanılabilecek bir diğer şampuan; Phyto Phytosquam Anti Dandruff şampuan olarak bilinmektedir. Bu şampuan oldukça etkilidir. Saçlardaki kepeklenmenin ortadan kalkmasına katkıda bulunur. Ayrıca, saçların canlılık kazanmasını sağlar. İçeriğinde japon soforası vardır. Japon soforası sayesinde hem saçlar güçlenir hem de tekrar kepek oluşumunun önüne geçilir. Bunun yanı sıra, bu şampuanın içerisinde temizleyici aktif içerikler bulunmaktadır. Saç diplerinin yatışması konusunda bu içeriklerin olumlu etkisi vardır. Bu şampuan her şeyden önce saçların daha canlı, parlak ve hafif gözükmesine katkıda bulunmaktadır. Dermadolin’in kepeğe karşı etkili şampuanı; normal saçlarda olduğu gibi boyalı ve permalı saçlarda da kullanılabilmektedir. Dermadolin Pirdolin kepek bakım şampuanı; saçların beslenmesini sağlar. Ayrıca, PH 5,5 dengesi sayesinde cildin asit mantosunu desteklemektedir. Kısaca özetlemek gerekirse, kepekten kurtulmak için hem kepek şampuanları hem de doğal kürler tercih edilebilir.

Yorum yapın